259 na równym,ale da się jeszcze według mnie.
Vmax albo Vmax osiągnięty :)
Zwiń
X
-
MF, Ja jechałem licznikowe 200 moim starym Golfem 3 1.8 AAM czyli 75KM. Jadąc pierwszym odcinkiem autostrady w PL :wink: w kierunku zachodnim masz odcinek lekko z górki, ale za to długo. I tam dawało się takie prędkości osiągać. Jeszcze nie było żadnej autostrady poza tym, bo to 2000 rok był.
Tak więc przy sprzyjających okolicznościach da się.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez feels3Swoje "dwiescie trzydziesci" osiagnalem raz, dla testu, przejezdzajac akurat przez Niemcy. Prawde mowiac, Octavia do takich predkosci sie nie nadaje, bez wzgledu na drogi. Podrozna predkosc to to nie jest, jest bardzo glosno, paliwo leci ciurkiem i mimo iz to duze auto, to nie dosc duze aby zapewnic stabilna jazde przy takich predkosciach.
IMHO tak, do 160-180 mozna spokojnie nawet "na wakacje" jechac po dobrych autostradach. Powyzej jest ryzykownie, coraz bardziej z kazdym km, czas reakcji, rosnie roznica predkosci miedzy nami a innymi autami itd, itp., robi sie juz nie bezpiecznie, no chyba ze jestesmy sami na drodze.
Zeby podrozowac z 200km/h i wiecej, musial bym miec cos pokroju Audi A8, BMW 7, duze, ciezkie, wielkie, moze czul bym sie komfortowo
Po za tym nie wyobrazam sobie jechac w dluga trase (~1000km) i pedzic 200 albo wiecej caly czas. Skupienie jakie trzeba wtedy miec meczy okropnie szybko.
Generalnie, osiagi auta do 150 sa dla mnie wazne, ale to co sie dzieje powyzej ma male zastosowanie praktyczne
Raz jeden jechałem licznikowe 195 (sam kierowca, bez bagażu) i O3 jest jak dla mnie za lekka. Do 180 było stabilnie, a już powyżej czuć było że to nie to. Być może to kwestia opon (16 cali zimowe nokiany ) i na 17 wzwyż byłoby lepiej. Prędkość optymalna na autostradzie to jak dla mnie 140-160 dla silnika 1.2 (spalalanie 7l przy 140 i 8l przy 160)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamwoMarek106 nie wiem czy miałem jakiś inny egzemplarz ale moja , która wypluła na hamowni ponad 240 koni w serii to tyle szła z mega góry, bujałem ja i bujałem, po chipie dopiero idzie bez problemu do odciecia i to dośc sprawnie.
Pytam, bo np. w cuprze nie ma odcinki, bujnąłem do 273."k..., aleś pan tu bestię postawił"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzyzakpZamieszczone przez dj1978O3 RS TDI manual, na równym - 239 km/h, lekki downhill - 248 km/h
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamwoMarek106 nie wiem czy miałem jakiś inny egzemplarz ale moja , która wypluła na hamowni ponad 240 koni w serii to tyle szła z mega góry, bujałem ja i bujałem, po chipie dopiero idzie bez problemu do odciecia i to dośc sprawnie.
Ale chyba przed wydechem nie zdąże. Zobaczymy czy wydech coś da
Komentarz
-
-
A też się tutaj dopiszę :wink:
Mój Vmax widać po lewej w Avatarze, czyli licznikowe 205 (GPS=197) przy ~143 KM i ORI skrzyni EGS (wynik niemalże katalogowy)
Rozpędzanie się i utrzymanie prędkości bez problemu, bo zapas mocy jeszcze pozwolił by na więcej, ale silnik już dalej nie daje. Czy z górki, czy pod górkę, obroty dojechały do 4250 i koniec :wink:
Będzie wreszcie swap skrzyni to się poprawię :twisted:
Wynik był przy załadowanym bagażniku i tylko kierowca.
Później kiedyś wracaliśmy ze zlotu VW i zapakowany w 4 chłopa i wyszło identycznie, no i może z górki bujnęła się ciut bardziej do 4300 obr/min = (licznikowe) 210km/h
14-to letnia Babunia daje radę :szeroki_usmiechO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4techPóźniej kiedyś wracaliśmy ze zlotu VW i zapakowany w 4 chłopa i wyszło identycznie, no i może z górki bujnęła się ciut bardziej do 4300 obr/min = (licznikowe) 210km/h
14-to letnia Babunia daje radę :szeroki_usmiechSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
sebastian7905, a nie jechaliśmy przypadkiem po 3 w aucie?
Tak, było nas trzech. Sorki, korekta :diabelski_usmiech
Ale jaka to różnica :P
Seba, zrobimy powtórkę ja tylko skrzynię zmienięO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
Komentarz